Miljontals Netflix-användare tjuvtittar med någon annans konto

En ny undersökning visar att 14 procent av amerikanska Netflix-användare utnyttjar tjänsten utan att betala för den, det skriver tidningen Recode. Och visst är det nog så att även vi tittare i Sverige nallar på någon annans konto, oftare än vi vill erkänna.

Enligt streamingjätten har de åtminstone 139 miljoner betalande kunder världen runt. Men troligtvis finns det många fler som tittar på Netflix utan att själva betala för tjänsten.

En studie från MoffettNathansson visar att hela 14 procent av amerikanska Netflix-användare använder tjänsten med ett konto som inte betalas av någon som de bor tillsammans med.

I studien frågar de även användarna varför de gillar Netflix. Den största anledningen är att de kan titta på serier och filmer utan att avbrytas av reklam. De gillar även att de kan välja vad de tittar på, att de kan binge-watcha serier och deras egenproducerade innehåll.

Det blir spännande att se hur Netflix utvecklas i takt med att nya aktörer som Disney och Apple försöker sno användarna. Också spännande att se när de faktiskt börjar räkna antalet tittare eller tittningar. Den information lär nog publiceras dagen då streamingjättens omsättning eller vinst börjar tappa fart, allt för att hålla aktiekursen i rätt riktning.