Fler digitala glasögon på gång – denna gång från Apple

Ett tag sedan lade Google ner sina Google-glasögon, som inte lyckades så bra som väntat. Nu håller Snapchat på för fullt med att lansera sina brillor, som i stort sett är en lite ballare kamera. Men nu verkar det som att Apple, vars VD Tim Cook tror mer på AR än VR, kommer släppa egna glasögon redan 2018. Kommer de att lyckas där Google misslyckades?

Enligt tidskriften Bloomberg så verkar det som att Apple håller på att utveckla en egen version av digitala glasögon. Det handlar om en produkt som ska vara länkad till iPhonen, för att trådlöst visa bilder, videos och annat direkt på användarens näsa.

Läs mer: Nytt Apple Watch armband med inbyggd kamera kommer snart

Det är också en följd av satsningen på AR (Augmented Reality) som Apple tror är framtiden, till skillnad från bland annat Google som verkar tro på VR (Virtual Reality).

Experter tror att Apple kan en större möjlighet att lyckas bättre än Google, vars glasögon (se titelbilden) misslyckades med att bli en storsäljare. Till skillnad från den produkten så verkar Apple inte vilja släppa sina brillor innan de är helt klara – något som kan garantera att batteritider och användarvänlighet kan fungera bättre än på Googles version.

Läs mer: Google lägger ned försäljningen av Google Glass

Men därför ska man kanske inte vara helt säker på att vi någonsin får se dem – just nu är de “i en utvecklingsfas”, och Apple har tidigare utvecklat produkter och testat dem utan att ha skickat ut dem på marknaden. Men om dessa glasögon fungerar, så kan vi faktiskt få se dem så tidigt som 2018.

Kan de bli den revolutionerade tech-produkt som Apple hoppas på?