Fitness-modellerna som tjänar storkovan på Instagram

Det är kanske inte helt optimalt för kroppsidealen världen över, men att plåta sin vältränade kropp och lägga upp den på “Insta” har gett dessa unga kvinnor ett ordentligt pengaflöde.

Brittiska Daily Mail har sammanställt en lista över de tio mest följda (och stenrika) fitnessmodellerna i världen. Listan kan säkert ses som ett bevis på hur en duktig entreprenör kan nyttja sociala medier för att säkra sitt dagliga bröd och/eller Mercedes.

 1. Hela 4,6 miljoner följer 29-åriga Ana Cheri, och detta lär ha resulterat i 2,4 miljoner brittiska Pund. Förutom att ha poserat för Playboy och lanserat egna fitness-videos så är hon också talesperson för viktminsknings- och träningskostillskottsprodukter från Shredz.ana cheri
 2. Kayla Itsines ligger bara lite efter listettan med 4,1 miljoner följare. Denna australiensiska 24-åring har dock mer stålar, med 4,9 miljoner pund på banken. Hon lär vara en stenhård fitnesstränare från Adelaide med målet att ge alla som gått hennes kurser den perfekta bikinikroppen.
  Kayla Itsines
 3. Paige Hathway, en 26-åring från USA har 3,2 miljoner följare och 3,8 miljoner GBP. Likt listettan så är hon också sponsrad av Shredz, har egna fitnessvideos och lovar viktnedgång till dem som följer hennes 90-dagarsprogram.
  Paige Hathway
 4. Chantel Zalez – 25 år, modell, har 3,1 miljoner följare på Instagram och 3,6 miljoner pund.
  Chantel Zanes
 5. Claudia Alende är 22 år och har varit med och tävlat om Braziliens snyggaste bakdel. Ja, det finns visst som tävling! Miss Bum Bum. I egenskap av underklädesmodell har hon tjänat in 2,1 miljoner pund, och 2,8 miljoner följer henne på nätet.
  Claudia Alende
 6. Abigail Ratchford är en 23-åring som dragit in 2,3 miljoner brittiska pengar och har 2,7 miljoner följare. Hon bor i LA och har posat för Playboy och Sports Illustrated – och drar in pengar via sitt eget klädmärke och egna kalendrar.
  Abigail Ratchford
 7. En personlig tränare som också varit “ring-girl” under kampsportsmatcher – 24-åriga Laci Kay Somers har 2 miljoner pund, och 2,4 miljoner följare. Hon är också sponsrad av Shredz, förresten.Laci Kay Somers
 8. Bella Falconi är 28 år, livs-coach, föreläser om motivation och är modell. Hon följs av 2,2 miljoner människor på Instagram, och har dragit in 1,7 miljoner GBP.
  Bella Falconi
 9. Amanda Lee är en pilatesinstruktör och fitnesscoach. Hennes selfies har gett henna nästan två miljoner pund på banken.
  Amanda Lee
 10. Sist på listan finns Alexa Jean Brown, en 24 årig mamma som fick fart på sin online-karriär när hon bloggade om att bli av med graviditetskilona. Nu har hon en framgångsrik webbsida med hälso- och träningstips som hjälpt henne att dra in 1,5 miljoner pund. Så många som 1,9 miljoner följer henne på Instagram.Alexa Jean Brown

Så, där var den – listan med de mest framgångsrika modellerna – och därmed smartaste företagarna, kanske?

Bildkälla: DailyMail