Finsk framgångssaga ska få fart på Tech-entreprenörskap i Australien

Slush, det är namnet på vad som från början var en rätt liten startup i vårt grannland Finland, men som numera är en konferens för Tech-innovatörer och investerare som drar tiotusentals besökare varje år. Nu ska man man även etablera sig i Australien.

Slush har funnits sedan 2008 och startades av en liten grupp entreprenörer i Finland som ville skapa möjligheter för investerare inom tech att träffa olika innovatörer för “speed dates” och inspirerande samtal.

Läs mer: Europas hetaste digitala event om tech-start-up Slush i bilder

Men efter att man flyttat över verksamheten till Aalto Universitets studenter så har man stadigt ökat i storlek, och hade i år över 17500 besökare och tusentals investerare och start-upföretag inom tech och det digitala.

Nu kommer evenemanget, under namnet Myriad, att komma till Australien i staden Brisbane i slutet av mars nästa år. Man räknar redan medn en närvaro på över 2000 personer, med entreprenörer, investerare och rikskapitalister bland besökarna.

Hela tricket med eventet är att skapa ett “Ibiza of tech”, alltså en variant av den vilda musikfestivalsön fast för folk inom branschen skriver The Sydney Morning Herald. Man hoppas ta vara på Australiens soliga väder (därav namnbytet – “slush” står för den finska novembermånadens snöslask).

Man hoppas kunna få fart på Australiens tech-industri med detta, och projektet har såpass mycket självförtroende att man fått pengar från Australiens regering hela vägen fram till 2019. Man hoppas också att den gemene australiensaren ska förstå att det finns hopp bortom gruvindustrin, och att Australien nu ska hinna ikapp bland annat Nordens tekniska kreativitet.