“Fingermouthing” – den nya trenden för alla selfies

Plutläpparna (“duckface”) är nog rätt ute vid detta laget. Men vad är då den nya heta i selfie-poservärlden? Jo, ett finger på läpparna eller nära munnen, skriver Buzzfeed.

Att posera på ett speciellt sätt är något ganska poppis på nätet, i synnerhet verkar så vara fallet med lite yngre kvinnor. Nu verkar det som att ännu en trend har spridit sig på nätet, kanske som en ersättning för den annars så kända “duckface” – ja, alltså plutmunnen.

Fingermouthing (som man kanske kan kalla det?) går ut på att ta en selfie samtidigt som man har ett finger någonstans i närheten av munnen eller läpparna, och en av första trendsättarna kan sägas vara Kylie Jenner (titelbilden är från hennes Instagram).

Läs mer: Studie bekräftar: allt fler äldre hänger på Snapchat

Orsaken bakom denna pose, spekulerar BuzzFeed, är att den både är mer konservativ men samtidigt också aningens flörtig.

Och säger BuzzFeed att något är en trend, tja, då är det nog en trend, så jag blev genast sugen på att prova själv. Att som enn skäggig smårund man i sina bästa 30++ år  ta selfies är förvisso något utanför min comfort zone, men tja, döm själva – nästa trend?

bartosz finger

Behöver du hjälp med att optimera din digitala annonskampanj för att nå ut till fler målgrupper på sociala medier? Klicka här.