Fighten mellan Pacquiao och Mayweather i Periscope är framtiden

Twitter har tidigare lanserat en app som kan strömma live video. Namnet på appen är Periscope och den ska konkurrera med liknande appar som Meerkat. Vad många trodde var en kortlivad fluga har senaste dagarna klivit upp på scen och gjort sig hörd, speciellt så under boxningsmatchen mellan Pacquiao och Mayweather.

Först ska vi klargöra två saker innan vi tar den här artikeln vidare.

1. Det har varit en stor boxningskamp mellan två av världens bästa boxare. Fighten som visades på PPV (pay per view) runt om i världen inte bara såg till att boxarna blev både miljardär och mångmiljonär utan också anses vara en av de största matcherna någonsin, när det kommer till antalet annonsörer som hävde upp den stora pengapåsen. Jo, just det boxarna heter Pacquiao och Mayweather. Mayweather vann men om han förtjänade vinsten kommer det att debatteras om länge.

2. Periscope är som det står ovan en app där du kan visa video live. Du kan ladda ned appen och direkt börja visa till andra som också laddat ned appen (vilket i skrivande stund är över 1 miljon människor) vad du gör just nu, vad du tittar på och mer.

Nu har du säkert redan klurat ut vad den här artikeln handlar om, och du har rätt. Fighten mellan Pacquiao och Mayweather visades på PPV (pay per view) vilket är något inte alla vill ha, eller har. Men att ladda ned en gratis app och tittat på strömmar som andra laddar upp live är något som tusentals kom på att även de kan göra. Några strömmar hade så många som 10.000 samtidiga tittare. Inte bara tittade de på strömmen av hela matchen i suverän bildkvalitet i sin mobil, de även chattade med varandra under rondpauserna och delade då statistik, analyser, tankar och humor. Det blev med Periscope både en interaktiv upplevelse och en lägereld kring matchen.

Matchen mellan Pacquiao och Mayweather i Periscope är framtiden, fast redan idag.

Så här fungerar Periscope, som än så länge bara finns till iPhone: