Fem tips på kanaler där du kan nätverka digitalt

Gillar du att träffa personer över en kopp kaffe eller är du mer digital av dig? Kanske är det så att du gillar kombinationen av en fysisk träff för att sedan mingla vidare på webben?

Nedan följer mina fem bästa tips på hur du kan nätverka bättre digitalt och hur du når framgång utan att behöva träffa personen i ett personligt möte. Jag gillar personligen att ta kontakt digitalt först och om det känns bra ta ett fysiskt möte därefter.

LinkedIn

Den här sociala kanalen är som bekant lite mer affärsinriktad och lämpar sig väldigt bra för digitala möten. Här gäller det att vara aktiv och hitta ett bra flow på att båda interagera med ditt nätverk, men också att posta egna tips och uppdateringar. Tagga affärskontakter i statusuppdateringar, kommentera, dela, häng med i gruppdiskussioner och se till att synas.

Twitter

Är du ute efter att diskutera så är Twitter en bra kanal och här är många inom media och kommunikation aktiva. Twitter står för snabba och korta uppdateringar och är för den som älskar ett aktivt och levande flöde. Sök på intressanta ämnen och hoppa in i diskussionerna utan att skämmas.

Facebook

De flesta tänker att Facebook är för privatpersoner och ja, bakom varje profil finns en privatperson. Men den här personen är ju också anställd någonstans och troligtvis med i grupper eller följer sidor som är intressanta både privat och i yrkeslivet. Det finns många bra grupper där man kan gå med och diskutera saker inom sin bransch och få mycket utbyte. Jag har knutit många bra kontakter genom att gå med i grupper och hänga med i diverse diskussioner.

Pinterest

Den här sociala kanalen är inte lika känd i Sverige som ovan tre, men den är på uppsving. Att hitta likasinnade inom inredning, mode eller pyssel ger både inspiration och idéer. Den här sociala kanalen är perfekt för den kreativa som också älskar att mingla – ta del av andras bilder men lägg även upp dina egna för att inspirera andra. Kommentera, gilla och pinna.

Bloggar

Tänk efter och räkna upp några bloggar du gillar att läsa. Fundera vidare, kommentarer du någonsin blogginlägg? Tackar för ett bra inlägg eller ställer en fråga? Kompletterar med dina erfarenheter och kunskap? Detta är ett perfekt tillfälle att få kontakt för att sedan mingla vidare på tex LinkedIn eller Twitter.

Artikeln är skriven av:

sandra

Sandra Friberg
Marknadsansvarig, FeedKit AB
www.feedkit.com