Fem tips för att hantera kundtjänst i sociala medier

Fler och fler besöker Facebook för att kontakta företag gällande frågor, personliga ärenden eller för att klaga på dåliga upplevelser. Smampion har tagit tagit fram fem tips för att bli bättre på att hantera kundtjänst via sociala medier.

Ett snabbt svar är alltid uppskattat
På Facebook har ingen tid att vänta. Användare förväntar sig snabba svar, Facebook premierar snabba svar och användare som besöker en sida där de ser att andra användare fortfarande väntar på svar kommer inte skapa en positiv upplevelse. Se därför till att ni får notifieringar så fort någon skriver till er och att ni snabbt ger svar på användarens fråga.

Visa empati
När kunden tycker något är jobbigt är det viktigt att vi visar att vi förstår kunden. Vi kan be om ursäkt eller på något annat sätt visa att vi har uppfattat kunden. Viktigt är att vi visar att vi förstår kunden och att vi kommer göra allt för att hjälpa.

Ta ansvar och fokusera på lösning
Viktigast med en kundservice är att man hittar en lösning. Som kundservice agenter behöver vi visa kunden att vi tar ansvar över deras ärende och att vi fokuserar på en lösning som passar kunden.

Anpassa er efter kunden
Ibland så kommer våra kunder vara arga, ibland kommer de vara ledsna och ibland kommer de vara glada. Viktigt är att vi hela tiden anpassar oss efter kunden och situationen så att vi möter kunden där hen är.

Ge “det lilla extra”
Att överträffa kundens förväntningar, att göra det lilla extra, det är något som jag önskar att fler företag tog sig tiden att göra.

Om du går till Smampions hemsida så ser du att de även lagt upp exempel för ovan tips.