Fem personer Tim Cook ringer när han behöver hjälp

Tim Cook är VD för techjätten Apple, företaget som lett utvecklingen inom bärbar teknologi och som av många ses som en fast referenspunkt för vad som kommer bli nästa stora trend. Men vems råd söker Cook när han behöver hjälp? I en intervju med Washington Post uppgav han några personer som betyder extra mycket, och de är några av de största inom politik och företagsvärlden.

Läs mer: Tim Cook från Apple kan bli USAs nästa president

Han säger intervjun att det är “viktigt för e VD att inte bara lyssna på andras åsikter, utan att faktiskt be om dem. För om man inte gör det, tror jag, så kommer man snart att bli trångsynt. Och man lever i en form av en eko-kammare”. Så vems råd söker Cook?

  • Warren Buffet – En av världens största investerare, och mannen som Cook ringde när han inte behövde råd kring utdelningen av pengar till Apples investerare 2012. Enligt Cook så är Buffet rätt person som inte har några fördomar – “en naturlig person”.
  • Anderson Cooper – ett nyhetsankare från CNN, som var viktigt för Cook när han kom ut som homosexuell 2014. Cooper hade själv gjort det 2012 och Cook imponerades av hans uttalande som han ansåg var “riktigt stilfullt” och bad om hans råd under “långa samtal vid upprepade tillfällen”.
  • Bill Clinton – den amerikanske expresidenten var ett viktigt bollplank för Cook när han mötte den amerikanska kongressen för första gången i samband med utfrågningen kring Apples skatteverksamhet. “Han kan en massa om politik”, sade Cook under intervjun.
  • Lloyd Blanfein – CEO:n för superstora banken Goldman Sachs var en annan person som var viktig för Cook i samband med ovan nämnda utfrågning i kongressen. “Jag såg tillbaka och funderade på vem som gjort detta innan? Jag kände Lloyd sedan tidigare och visste att han skulle vara ärlig med mig”, sade Cook.
  • Laurene Powell Jobs – Steve Jobs änka var en annan av rådgivarna under kongressförhöret, och har enligt Cook en unik, djup förståelse av företaget och Cook själv.

Så ja, även de stora och framgångsrika behöver råd från andra. Även om de flesta av oss inte kan ringa expresidenter eller Jobs änka, så har vi nog alla någon som vi kan ringa eller fika med för att höra vad vi måste få höra. Det är ändå bra att hålla i tanken, inte sant?