Fattar du inte Twitter? Du är inte ensam!

Microbloggen Twitter har funnits i äver tio år, och ändå verkar människor ha svårt att förstå hur de ska komma igång och använda plattformen. Det har även Twitter själva uppmärksammat, och har nu gett ut två reklamfilmer som visar hur du ska göra, de är dessutom hysteriskt roliga!
Du kanske tycker att det inte är så svårt att komma igång med olika sociala plattformar, men det gäller dessvärre inte för alla. Twitter har länge kämpat med att öka antalet användare, men de får kontinuerligt feedback att plattformen är svår att förstå och använda.
Trots upprepade försök att förklara och göra gränssnittet enklare får de inte önskad effekt, därför tar de nu i med hårdhandskarna och har skapat två instruktionsfilmer. Men de är inte som vanliga instruktionsfilmer, utan mer som ett klipp ur en långfilm, men välregisserade scener och massor av skådespelare. Filmerna visas på flera plattformar, bland annat Pandora och Amazon i USA, England och Kanada.
Det första klippet handlar om hur du skapar en användare och kommer igång med Twitter överhuvudtaget. Det hela är upplagt som ett gisslandrama, där Twitters förhandlare, spelad av komikern Romesh Ranganathan, hjälper användaren ”Kenny G” att ta sina första stapplande steg i den nya microbloggvärlden.

Den andra filmen känns klart inspirerad av löpsekvensen i Forrest Gump, där en person frustrerat försöker hitta intressanta saker på Twitter. Återigen kommer Twitters expert till undsättning, och guidar användaren hur de ska söka och hitta relevant innehåll på Twitter.