Fantex – Investera pengar i framtida idrottstalanger

Det börjar dyka upp allt fler sätt du kan välja att investera dina pengar på. Ett av dessa är möjligheten att satsa på idrottsstjärnor och framtida idrottspotential.
För ett par hundra år sedan så var det investering i banker som utgjorde majoriteten av investering för att få så hög ränta på sin förmögenhet som möjligt. Investering i diverse företag har givetvis alltid varit en av de vanligaste formerna genom alla tider och det är mest tillvägagångssättet som har förändrats med tiden. Då vi förr i tiden la ner en kontant-investering för att främja ett företag med löfte om utdelning av framtida vinst så har detta på sätt och vis förenklats genom aktier. En sak som alltid investeringar har haft gemensamt är att man vill placera pengar på ett ställe där dom har möjlighet att växa. Då idrottsstjärnor blir allt mer uppmärksammade med deras enorma vinster och löner så har Fantax kommit på en ny smart investering.
Fantax grundar sig på att man investerar i framtida idrottspotential. Företaget investerar i ett lovande idrottslöfte för en förtjänst av hans framtida vinster och du kan sedan köpa delar av detta kontrakt, likt aktier. Skulle atleten göra väldigt bra ifrån sig så kan du räkna med en väldigt bra utdelning men om han eller hon skulle råka ut för en skada så kan din investering mycket väl floppa. Om du är sportintresserad och kanske bevandrad i odds så förstår du säkert redan nu vilket öga för talang som kan behövas för att göra stora och välplacerade investeringar hos detta företag.
Som ett Amerikanskt företag fokuserar Fantax mycket på de typiskt amerikanska sporterna så som amerikansk fotboll och baseboll men har även köpt delar av flera lovande golfare. Eftersom att Fantax kommer att tjäna mer pengar desto mer utdelning deras spelare ger så kan man med säkerhet veta att chanserna är mycket goda för att få bra utdelning på en investering. Trots detta rekommenderar vi att man är lite kunnig i den sport som den atlet man investerar i utövar och även försöker bilda sin egen uppfattning om atleten i fråga.
Trots att företaget bildades redan 2012 så har det fått relativt liten uppmärksamhet i finansvärlden. I grund och botten handlar det om exakt samma sak som aktier men att man istället för företag investerar i lovande atleter. Om atleten presterar bra så kommer priset för andelarna att öka, medan om prestationen sjunker så kommer även priset för andelarna att sjunka. Precis som du hade träffat jackpott om du investerade i Windows, Facebook eller Google i dess tidigaste skeden så har du samma möjlighet här om du lyckas investera i nästa Babe Ruth eller nästa Tom Brady.
I samarbete med Agency Island.