Fake news och roliga rubriker

Även om kvällspressen anklagas för “fake news” måste man ändå ge dem en eloge för att skapa kreativa rubriker. Här är en rubrik som fick mig att skratta högt när jag läste den.

Döm mig inte för hårt nu men jag läser ofta onlinetidningen DailyMail. Den är som Aftonbladet och Expressen hopslagen till en röra med extra krydda. Om du vill ha källan till alla klick-artiklar så är det ofta DailyMail som svenska kvällspressen kopierar.

Ikväll när jag scrollade igenom DailyMail.com snubblade jag över denna rubrik som fick mig att skratta:

Stay-at-home dad who quit his job to support his high-flying city wife and NINE children reveals he turned to Buddhism – and cocktails – to survive

Med nio barn och en partner som oftare är på kontoret än hemma kanske Buddhism och cocktails är enda sättet att hantera läget. Här kan du läsa hela artikeln.

Och förlåt i förväg om du nu blir hooked på DailyMail för den onlineblaskan håller sig verkligen på låg nivå.

Läs också: Vi får lära oss att leva med fejk news avslöjar ny undersökning

På tal om fake news så kan du se ett härligt klipp nedan med Fox news och deras värd Sean Hannity. Först säger Hannity att andra medier är fejk och sen visar det sig att hans egna uttalande var fejk och blir då tvungen att ta tillbaka sina första repliker. En snårig skog som kvällspressen vandrar i. Frågan är bara om man någonsin kommer att hitta ut.