Facebooks VD presenterar ett nytt, “prisvärt” VR-headset

Under utvecklarkonferensen Oculus Connect så presenterade Facebooks (och därmed Oculus) ägare Mark Zuckerberg ett nytt VR-headset som enligt honom ska vara något som sitter “mellan den mobila och PC-baserade” upplevelsen. Den ska vara billigare än traditionella headsets men inte behöva någon mobiltelefon för att fungera

Zuckerberg annonserade under gårdagen på sin Facebooksida att “något nytt” skulle avtäckas idag, och det verkar som om han menade just detta.

Den nya produkten är, enligt Zuckerberg, fortfarande i utvecklingsstadiet men kommer att vara något som är lika bärbart som ett mobilbaserat headset (som Samsungs Gear VR), och därför enklare att använda för den mer vanliga användaren än Oculus Rift.

En annan huvudpoäng är att det nya, bärbara headsetet ska vara billigare och “tillgängligare” än konkurrenterna. I utseende så tycks prototypen påminna mycket om storebror Oculus Rift, men saknar alltså alla kablar som följer med den större varianten.

För närvarande finns dock ingen information kring när den nya produkten kommer ut, och vad som menas med “billigare”, skriver The Verge. Men visst låter det ändå spännande – Zuckerberg verkar brinna för VR, så om vi alla kan få råd med en sådan leksak så finns det en stor del av marknaden som är öppen för nyheten.

Det skadar säkert inte för Facebook att konkurrera med Googles VR-headset, Daydream View, heller…

Läs mer: Nielsen-undersökning: konsumenterna gillar verkligen VR