Facebooks tips på hur du ska utnyttja människor med brustna hjärtan

Blivit dumpad senaste tiden? Då vet du att det första man gör är att gå in på sociala medier för att hitta tröst, något som även Facebook förstår. Därför lanserade de nyligen ett antal tips på hur du som företagare bäst tar tillvara på singlarnas sorgliga livsöde för att… sälja dem saker.
Ja, det stämmer. I ett blogginlägg som nyligen publicerats så har sociala mediejätten gått ut med en rad tips till marknadsförare på “vad som läker ett brustet hjärta”. Tipsen blev genast virala bland branschfolk och andra, som tweetade nedan:


För den som inte orkar läsa allt är det hela lite cyniskt men rätt så smart: Nyblivna singlar är känsliga och sköra personer som letar efter något som kan få dem att tänka på något annat än exets nya partner(s). Så varför inte sälja dem nya upplevelser som resor eller hobbies?
Det är också bra att så ofta som möjligt säga “jag förstår” för att (digitalt) trösta deras tårar, och slänga mer appar på dem – då deras ökade tillgång till fritid gör att de använder sig av mobilen mer än andra. Känner du igen dig?
Läs mer: Lättare att göra slut med Facebook
Just det – män är förresten mer känslosamma än kvinnor efter att ha gjort slut, baserat på deras statusinlägg, tiden efter att ha blivit singlar. Fraser som “Bing:a” (TV-serier), “Lidande”(!), “Dränka mina sorger” är några av de mest förekommande bland just män.
Jag känner naturligtvis inte igen mig (och lyckligtvis var det länge sedan jag inte skrev precis dessa sakerna). Det är i varje fall det här  man ska tänka på när man som (skrupellös eller omtänksam?) marknadsförare riktar in sig på nyblivna, gråtmilda singlar på “fejjan”.