Facebooks riktade annonser ska länka direkt till chat-botar

Facebook vill verkligen att vi ska använda chat-botarna i meddelande-appen Facebook Messenger. Nu integrerar man dessa ännu mer i hela sitt sociala ekosystem genom att låta företagsannonser i nyhetsflödet leda direkt till konversationer med botarna i meddelandetjänsten.

Detta berättade Facebooks VP för meddelandetjänster, David Marcus, nyligen under techkonferensen Web Summit, skriver AdWeek. Man ska nu alltså kunna använda sig av Facebooks avancerade teknologi och databas för riktade annonser, för att sedan locka användare från rätt målgrupp att hamna i en individuell konversation med en chat-bot.

Utöver rent automatiserade botar så kan detta innebära att man hamnar i samtal med hybrid-botarna som Facebook lanserade under föregående vecka. Dessa hybrider länkar alltså vidare svårare frågor och liknande till en mänsklig operatör, när AI:n själv inte kan svara.

Marcus säger att han hoppas att man i framtiden kan komplettera e-mailbaserade konversationer mellan företag och kunder med just meddelandetjänster. Idag, menar han, så är de flesta interaktioner dessa parter emellan envägskommunikationer.

Planen är förstås att fler företag ska lockas till Facebook – detta är bara ett av flera tjänster man lanserat på sistone och som inkluderar försäljningsmöjligheter direkt från Facebooksidor eller möjligheten att hitta nya anställda via Facebook, också.

Läs mer: Nu ska Facebook göra slut på LinkedIn