Facebooks nya kameraapp ska få oss att dela statusar igen

Facebook oroar sig för att deras användare inte längre skapar nytt innehåll – istället konsumerar vi andras. Den nya kamerappen som sägs vara under utveckling ska lösa detta. Kommer det vara nog?

Det kanske inte hade varit något problem om folk stannade kvar i Facebooks app, oavsett om de skapade nytt innehåll eller inte. Men i takt med att vi skriver färre nya statusar klickar vi också bort oss från själva Facebook. De flesta delar numera vidare andras länkar, som ofta leder till sidor utanför nätverket.

Är det någonting som Facebook gång på gång visat sig vilja göra är att få oss att stanna kvar i nätverket så länge som möjligt. Instant Articles är bara en av flera lösningar på detta problem, och ett annat kan vara denna kameraapp som det nu ryktas om.

Läs mer: Facebook utmanar Snapchat med en ny kamera-app

Kamerappen skall enligt källor till Wall Street Journal öppnas direkt in i mobilens kamera, på ett sätt som liknar exempelvis Snapchat. Huruvida denna app verkligen kommer ut är däremot okänt – Facebook har en vana för att testa saker i hemlighet och sedan släppa projektet helt. Företaget har inte gett någon som helst officiell information kring utvecklingen av appen.

Men oavsett så verkar det att att den nuvarande lösningen (med nyhetsflödet som dominerar Facebookappen och därmed uppmuntrar ett mer passivt skrollande) kan komma att ändras.