Facebooks nya funktioner – VR, rörliga profilbilder och chatbotar

Facebook hann presentera en hel del nyheter under sin F8-konferens igår. Bland dessa fanns det mer snack om det senaste inom IT-världen; chatbotarna. Redan nu sägs tidningshusen rusa till Messenger med egna botar.

Vi har redan skrivit en hel del om Messenger, meddelandeappen som fortsatt hårdlanseras av Facebook, och satsnigen på botar. Under konferensen visade man upp denna chatbot, som ska kunna hjälpa med det mesta, som att boka flyget, visa väder, och trafik.

Läs mer: Checka in på flyget via Facebook Messenger

Även om botarna fortfarande inte når hela vägen fram till den användarvänlighet som man kan önska, så har deras utveckling ändå gått raskt framåt. Redan nu rapporterar Digiday om att många utgivare tänker ansluta till tjänsten med egna botar.

CNN och Business Insider har redan färdiga botar till Messenger, så även Washington Post som dock fortfarande bygger på sin bot. Dessa kommer (teoretiskt) att kunna interagera med användare för att ge användare de senaste nyheterna. CNN säger också att boten ska kunna rekommendera anpassat innehåll för användare, enligt deras egna intressen.

Det är också inne med livevideosändningar, något Facebook hoppat på för fulla muggar. Under konferensen lät man en liten drönare flyga runt och strömma direkt till Facebooks flöde, något som folk också kommer kunna göra med hjälp av deras mobilkameror, som vi skrivit om.

Läs mer: Facebook fortsätter satsningen på livevideos

En annan satsning är även möjligheten att ha rörliga profilbilder, något som man ska kunna göra med videoklippen från Vine eller GiF-ar från Instragrams Boomerang-app.

En annan het framtidstrend för Facebook är VR-tekniken, också något vi skrivit om här på Dagensanalys. Grundaren Mark Zuckerberg har flera gånger beivrat sin fascination och tilltro till denna teknik, något som såklart också har att göra med att man nu lanserar Oculus Rift (som man köpte upp för några år sedan). Vi kommer onekligen att se VR-tekniken integreras till Facebook under de närmaste åren.

Läs mer: Facebook samlar data även via Oculus Rift