Facebooks nya emoji-reaktioner används knappt

En studie kring Facebooks emoijs – reaktionssymbolerna som introducerades nyligen – visar att väldigt få personer använder sig av dem. Det verkar som att tummen upp fortsätter vara det absolut populäraste sättet att visa känslor på, i alla fall på “fejjan”.

Läs mer: Facebook testar temporära emojis – med en blomma på Mors Dag

Undersökningen, som man kan läsa mer om här, kommer från Quintly och ger oss svar på den stora frågan alla ställt sig den senaste tiden – är de nya symbolerna framgångsrika?

Ja, okej, alla har kanske inte undrat. Men Quintly har det, och för detta har de granskat hela 130 000 inlägg. Av dessa visade sig endast tre (3) procent ha något annat än “gilla-tummen” som reaktion.

Bland dessa tre procent så dominerade “hjärtat-symbolen” – alltså “älska”, som den kallas av Facebook – som hade använts lika många gånger som de andra icke-tummarna tillsammans.

En fråga är ju förstås om det inte är för tidigt att helt avfärda de nya reaktionerna. Personligen har jag ändå använt dem vid flera tillfällen, så även en del av mina Facebook-vänner. Nog känns det ändå bättre att “gråta” när någon lägger upp en sorglig händelse. Å andra sidan känns en smiley-ikon sällan seriös, heller. Vad tycker du själv?