Facebooks livevideo kommer nu ut till alla

Nu kommer det – livevideo till alla på Facebook. Först ut är alla de med iOS i USA, men techjätten säger att resten av världen står på tur de närmaste veckorna. Kommer hela världen snart att ha bakisångest efter att ha livestreamat firmafestens blötare stunder?

Facebook Live låter dig livestreama dina vardagliga (eller exceptionella) händelser direkt till dina vänner. Om man sedan vill se om det så är det fritt att reprisera klippen så länge man vill, eller nja – tills du vaknat efter den blöta festkvällen och inte alls tycker att det hela är lika kul.

Det sistnämnda – alltså möjligheten att titta om på klippen när man vill – kan vara vad som kommer konkurrera ut den största utmanaren, Twitters Periscopes. Det är en liknande tjänst, men där kan man enbart använda “replays” i upp till 24 timmar. Till det tillkommer förstås Facebooks enorma användarantal som en stark konkurrensfördel.

Läs mer: Nu kan du livesända med Periscope direkt mot hundratals miljoner Twitter-användare

Från en början var det endast en funktion tillgänglig för kändisar, gick sedan vidare till journalister och inflytelserika personer (via Mentions-appen) och nu kommer de alltså till iOS-användare.

Som nämnt ovan så kommer tjänsten först till “jänkarna”, men under det kommande veckorna ska resten av världen få tillgång till tjänsten. Det är oklart när Androidanvändare får leka med funktionen, men även detta sägs vara på väg.