Facebooks kanske sämsta affär är på väg till Europa

Oculus Rift. VR är ungefär hur häftigt som helst, och på sätt och vis så var det kanske Oculus Rift och deras kickstarter som startade VR-vågen på riktigt. Facebook köpte sedan upp företaget, och sedan dess så är alla överens om att det faktiskt är så ballt som alla trodde – men att ingen har råd. Nu kommer i varje fall VR-headsetet till Europa, ungefär 300 år senare än vad alla förväntade sig.

Den 20 september, då kommer man att kunna köpa sin Oculus Rift i Europa (och Canada), och om man har några semester-tusingar till övers så kan man också förhandsbeställa VR-headsetet redan idag.

Läs mer: Facebook samlar data även via Oculus Rift1

Ja, priset alltså – priset föreslås ligga på dryga 699 euro (ca 6 600 kronor), något man kan få en schysst laptop för. På tal om datorer, så är minimikraven också rätt saftiga (kraven nedan är på engelska);

NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 equivalent or greater
– Intel i5-4590 equivalent or greater
– 8GB+ RAM
– Compatible HDMI 1.3 video output
– 3x USB 3.0 ports plus 1x USB 2.0 port
– Windows 7 SP1 64 bit or newer

Så inköpspriset kan bli ännu större. Min egen gaming-laptop från 2014 har allt utom just grafikkortet, men jag är inte bitter!

Nå, för dem som har pengen så kan man provtesta headseten hos en massa återförsäljare redan nu och under de kommande veckorna, något en del av er kanske redan kunnat göra. Upplevelsen är så pass ball att det nästan känns värt SMS-lånen och kronofogdeskulderna som följer därefter…