Facebooks grundare ska bo som Iron Man i högteknologiskt AI-hem

Mark Zuckerberg, mannen bakom det superstora communityn, har ett spännande nyårslöfte – att skapa ett AI-hem, röststyrt och allt.

Enligt Zuckerberg själv är det hela inspirerat av huvudkaraktären Jarvis bostad i filmerna om Iron Man. I ett Facebookinlägg igår eftermiddag avslöjade han sina planer.

Till att börja med, skriver Mark, tänker han utforska den teknologi som redan är tillgänglig. Tanken är att det mesta ska vara röststyrt – alltså musik, ljus och teknologi. Hemmet ska känna igen och släppa in vänner som står vid dörren, eller larma om hans dotter behöver uppmärksamhet. Allt detta är redan mer eller mindre tillgängligt för även oss vanliga dödliga, om man nu har pengarna.

Läs mer: Hetast på nätet just nu – Mark Zuckerberg pratar kinesiska

De mer ambitiösa planerna går ut på att bygga in olika VR-lösningar för att hjälpa till i Marks arbete – lite som Jervis labb i Iron Man -filmerna.

Zuckerberg tänker uppdatera om framstegen i byggandet kontinuerligt. Nyårslöftet är inte det första, men kanske det ambitiösaste – även om man inte ska underskatta det svåra i att lära sin Mandarin eller döda alla djur man tänker äta.