Facebooks app för länder med dålig bandbredd är en succé

Sommaren 2015 lanserades Facebook Lite, en app för användare som bor i områden med låga internethastigheter. Nu har den över 200 miljoner användare och har genererat en stor del av Facebooks ökade intäkter.
Läs mer: Facebook lanserar appen Facebook Lite
Appen är i stort sett en förenklad, snabbare version av den “vanliga” Facebookappen. Den är bara tillgänglig i ett fåtal länder (nyligen har Israel, Italien, Förenade Arabemiraten och Sydkorea tillkommit), men har ändå lyckas dubbla sin användarbas från 100 miljoner i mars 2016 till 200 miljoner idag, enligt en nöjd Mark Zuckerberg.

Enligt COO:n Sheryl Sandberg så fortsätter man att uppdatera appen, bland annat genom att företag nu ska kunna hantera sina Facebooksidor från Lite.
Det är Facebook Lite som drivit upp sociala mediejättens intäkter under 2016 med 28 procent. Facebook börjar helt enkelt tjäna pengar på att låta användare surfa runt på Facebook trots dålig uppkoppling – samtidigt som fruktade konkurrenten Snapchat, växer bäst i områden där man har gott om höghastighetsnät. Ibland är det dåligt att satsa på bilder och videos.