Facebook visar att man kan tjäna pengar i mobilen

Tidigare fick Facebook mycket kritik för att bolaget inte hade en mobilstrategi på plats. Detta är något Facebook redde ut snabbt och idag är man mer mobil än du kan ana.

Den stora majoriteten av Facebooks användare når bolagets tjänster via mobilen. Av de 1,6 miljarder användarna som Facebook har idag är det 1,4 miljarder (cirka 90 procent) som loggar in med sina mobiler.

Efersom intäkterna följer användarna är 80 procent av bolagets intäkter även så mobila, avslöjas det i senaste rapporten om Facebooks ekonomi.

“These results show how we’re getting stronger as a community and as a business,” kommenterade Mark Zuckerberg intäkterna.

Förutom att Facebook är en mobil plattform har de även 400 miljoner månatliga användare på Instagram, 700 miljoner användare på Messenger och 900 miljoner som kör WhatsApp. Trots dessa enorma tal är Facebook inte nöjda. De tänker fortsätta investera i att koppla upp människor från hela världen. Ett av dessa initiativ är Internet.org som ska ge fattiga länder möjligheten att ansluta sig till Facebook.

Facebook tjänade 4,5 miljarder dollar senaste kvartalet med en vinst om 896 miljoner dollar, en ökning om 11 procent. Så visst kan man tjäna pengar i mobilen.