Facebook vill stänga ned tjänsten Facegloria

Facegloria är en kristen variant av Facebook som bland annat byter ut Gilla-knappen till en Amen-knapp och har censurerat hundratals ord däribland “Homosexuella”.

“Like any company, we have to protect our brand,” sa Facebooks talesperson efter att det blir känt att Facebook är ute efter att stänga ned sajten Facegloria.

Facegloria har idag hela 100.000 medlemmar och sajten lanserades bara för en månad sedan i Brasilien. Tillsammans med andra kristna kan medlemmarna utbyta tankar, bilder och allt annat som man också gör på Facebook. Den stora skillnaden är att Facegloria censurerar över 600 ord, erotiskt innehåll, våld samt alla referenser till homosexualitet. Istället för att “gilla” något klickar du på “amen” för att visa din uppskattning.

Sajten vill nu expandera internationellt och har bland annat köpt domänen Faceglory.com. Grundaren Atilla Barros vill också träffa grundaren av Facebook, Mark Zuckerberg, för att prata samarbete.

Mark Zuckerberg har dock andra tankar och hans team av advokater har redan skickat order till Facegloria att stänga ned sin sajt eftersom den är alldeles för lik Facebook, tycker Mark.