Facebook vill hjälpa dig att träffa dina vänner, men vad mer?

Facebook har bekräftat att de just nu testar en ny funktion där de vill hjälpa användarna att träffa sina vänner i verkliga livet. Frågan är om det även öppnar upp för nya annonsmöjligheter?
Facebook bekräftade i slutet av förra veckan att de håller på att testa en ny funktion med ett litet antal utvalda personer i Toronto och Nya Zeeland. Funktionen innebär att du får förslag på vänner som du kan tänkas vilja träffa i verkliga livet.
Den nya funktionen innebär en notifikation som säger ”[namn] och [XX antal] personer till kan vilja träffa dig den här veckan”. Klickar du på notifikationen får du upp en lista med namn där du kan välja att acceptera eller avböja att träffa personen. Den andre får precis samma fråga, och svaren är dolda till båda svarat ja.
I ett brev från Facebook säger de att ”Människor använder ofta Facebook för att göra planer med sina vänner, så, vi kör ett mycket litet test i Facebook appen för att göra det enklare. Vi ser fram emot att höra människors feedback.”.
Om detta test faller väl ut är frågan vad nästa steg kommer att bli? Kommer du och din vän, efter att ni bekräftat att ni vill ses, få rekommendationer på ställen att ses? Jag ser framför mig hur Starbucks och motsvarande företag öser in tusentals dollar i att bli rekommenderad som ett bra ställe för användarna att ses i verkliga livet.