Facebook vill bredda sin affär – nästa område att äga är Spel

Populära spelplattformar som Steam eller GOG kan vara på väg att få konkurrens från internetjätten Facebook. Nyligen annonserade man nämligen att man tillsammans med spelföretaget Unity håller på att utveckla en egen spelplattform.

I blogginlägget så annonserar Facebook sitt samarbete med Unity, där man bland annat skriver att man ska underlätta för spelutvecklare att koppla sina Unity-spel till Facebook – mer specifikt till Facebooks egna spelplattform som är under utveckling.

Denna plattform bygger enligt uppgift vidare på “Facebook Games Arcade”, skriver bland andra The Verge. Man började betatesta denna plattform tidigare i år och man ska redan ha kommit långt med utvecklingen.

Spelen som ska ingå i spelplattformen ska både vara de mer “traditionella” Facebookspelen (alla de där påminnelserna…), men det ska också finnas utrymme för mer avancerade spel.

Båda företaget är dock än så länge förtegna kring detaljerna, men enligt experter så kan det alltså röra sig om en utmanare till väletablerade spelplattformar. Kommer Facebook att i längden bli en jätte här också? Tja, vi får se. Än så länge känner jag mig trygg med mitt Steam-konto dock, men vem vet var Facebooks enorma resurser kan skaka fram?

Läs mer: Facebook tror på en framtid med Telepati