Facebook vill att du ska prata med dina vänner ännu oftare

Facebook smygtestar nu en ny funktion i många användares nyhetsflöden.Tanken är att samla de populäraste inläggen från dina vänner tillsammans med information om hur många kommentarer de fått.

Internettidningen Mashable skriver om att man under helgen hittat denna funktion, kallad”Vad mina vänner pratar om” på Androidversionen av Facebooks app. Storleken på sektionen finns en liten bit från översta kanten, och är ungefär lika stor som en vanlig bild i flödet.

Nu är det inte första gången som Fejjan smygtestar funktioner, och alla ser inte heller dagens ljus efteråt. Huruvida denna gör det är förstås för tillfället mest ett fall för spekulationer. Mashable säger sig inte ha fått några kommentarer från sociala mediejätten.

Läs mer: Facebooks nya flöde kan ge publicister ett nytt sätt att sticka ut

Men som vi tidigare skrivit om så säger sig Facebook prioritera nyheter och inlägg från vänner och familj över nyheter från publicister på flödet (men inte har jag märkt något sådant…), så detta steg kan vara ett led i detta. Man har också oroat sig för att användarna inte skapar lika många inlägg längre, och en ny modul kan också öka detta.