Facebook utmanar Google på riktigt med Facebook Search

Facebook har äntligen tagit tag i sin sök och redan nu lanserat Facebook Search i USA till iOS-enheter. Inom några dagar kommer söktjänsten rullas ut till fler länder och till fler enheter, som desktop.

Vad du kan göra med Facebook Search är att söka igenom alla inlägg och nyheter som visats i ditt flöde. Sökresultaten rankas med hjälp av en personaliseringsalgoritm som bygger på de sökta nyckelorden, hur nära du är till den som skrev inlägget och flera andra regler.

Tankarna bakom Facebook Search förklaras av Rousseau Kazi som är produktägare “Facebook’s personalized search results are focused first on helping people rediscover thoughts, experiences, and memories they saw in a feed.”

Även nyttosökningar som “tandläkare”, “restaurang” ska ge resultat och kunna användas som rekommendationer från dina vänner på Facebook.

Enligt Facebook ska det inte finnas några annonser bland sökresultaten, men det lär nog ändras om sökmotorn blir populär. Det finns nog många företag som är mycket intresserade av att kunna finnas med i sökningarna.