Facebook uppdaterar videobildspel för annonser

För snart ett år sedan lanserade Facebook videobildspel för annonser (“Slideshow”). Annonsformatet skulle ge annonsörer möjligheten att göra rörlig reklam utan bredbandskrävande video, riktat i synnerhet mot länder med sämre nät. Nu uppdaterar man tjänsten – bland annat kan man nu lägga till ljud och text.

Läs mer: Facebook lanserar nytt annonsformat för långsamma uppkopplingar

Facebook skriver själva i sitt blogginlägg att videobildspelen har varit framgångsrika inte bara i länder med 2G-uppkoppling, utan även för “stora och små företag runt om i världen som vill ha ett enkelt, kostnadseffektivt sätt för att visa produkter och deras varumärke”.

Styrkan i funktionen ligger i att det är går fort och lätt att skapa en annons – inte längre tid en några minuter, skriver Facebook. Flera företag rapporterar att de haft framgångar med formatet, inklusive matjätten Unilever, och med tanke på att Facebook vill öka mängden annonser så är det inte konstig att man lagt ner krut på att förbättra tjänsten.

Den nya uppdateringen gör att man nu kan fläta ihop fler bilder – från de tre till sju som gällt hittills till 10 stycken. Men det stora är just text och ljud, även om Facebook för närvarande bara erbjuder några förvalda musikspår. Man lovar dock att företag i framtiden kommer kunna lägga till egna kompositioner.