Facebook testar temporära emojis – med en blomma på Mors Dag

I många länder närmar sig nu Mors dag, och blommor är ju en populär gåva. I samband med detta så kommer Facebook för första gången testa temporära emojis. Gissa vad den föreställer!

Det har bara gått tre månader sedan man lanserade de nya emojisarna och lät användare göra andra saker än bara “gilla” andras inlägg. Om det nu har gjort något åt bristen av kreativitet bland Facebook-användarna är en annan femma, men de tycks i övrigt ha blivit rätt väl emottagna.

Läs mer: Älska, hata, gilla på Facebook – vilka emojis används mest?

Inlägget upptäcktes först på Twitter av en privat användare, men företaget har i ett offentligt uttalande sagt att “för att fira Mors Dag provar vi att låta människor på några marknader ge en blom-reaktion (flower reaction)”. Reactions är för övrigt Facebooks officiella namn på dessa emojis, om du som jag inte visste det.

Facebook har inte sagt något om vilka marknader dessa gäller, så vi lär få se om vi kan reagera med blommor under de närmaste veckorna. Reaktions-emojisarna kommer alltså vara temporära, men de kommer att synas under inlägget även när man inte längre kan använda dem.

Kommer vi få se fler sådana temporära emojis? Vilka kommer näst, tro? En glass till sommaren, kanske? Och kommer jänkarna klara sig utan fyrverkeri-emojis den fjärde juli?