Facebook tänker putta ned Youtube från videotronen

Nu får Google ta sig en rejäl funderare för Facebook håller på och laddar upp för att vinna tittarnas tid även när det gäller video.

Facebook håller på att skapa en helt egen separat tjänst för video, en helt egen sajt som ska konkurrera med Youtube. Om Facebook lyckas slussa en bråkdel av sina 1, 59 miljarder användare blir den nya videosajten en succé oavsett.

Bara idag visar Facebook som plattform över 100 miljoner timmar video om dagen.

“Vi undersöker möjligheten till en särskild plats på Facebook för när man bara vill titta på video”, sa Mark Zuckerberg igår under en telefonkonferens.

För oss konsumenter kommer det att bli ett intressant videoår. Vi har Spotify som ger sig in med buller och bång samtidigt som Amazon och Netflix laddar med vassare innehåll. Youtube lanserar sin nya kanal Red och knyter till sig sina bästa innehållsleverantörer. In träder Facebook med sina muskler och säger nu att de ska ta över tittandet. Bara luta dig tillbaka och njut av uppmärksamheten för det är din tid de vill ha. Förresten vad händer med SVT och resten av kanalgänget i Sverige?