Facebook startar företagskuvös – i Paris

Facebook verkar vilja få fart på techentreprenörerna i Europa. Nu öppnar man en inkubator (företagskuvös) i Frankrikes huvudstad Paris där de nystartade företagen ska kunna få tillgång till Facebooks enorma resurser.
Den nya startup-huben som Facebook lanserar ska kallas Startup Garage, och kommer vara belägen på en plats som heter Station F. Detta är en fördetta järnvägsdepå, som enligt The Financial Times ska vara över 34 000 kvadratmeter (och därmed kunna rymma upp till 1000 företag) och ha även ha en restaurang, hörsal och ett “3D-labb”.
Nu är det inte bara Facebook som står för Station F; det är den franske miljardären Xavier Niel, en framgångsrik telekomentreprenör som tänker lägga 250 miljoner euro på projektet. Utöver Facebooks kuvös, där 10 till 15 företag ska ingå, så finns det redan en rad andra företag inom olika områden på Station F.
Facebooks Startup Garage ska satsa på företag som pysslar med “data”, och de cirka 80 personerna som jobbar på startup-företagen ska kunna ta del av Facebooks resurser kring marknadsföring, teknisk utveckling och UX/UI.
Läs mer: Mark Zuckerbergs Facebook vill läsa våra tankar
De första företagen kommer att flytta in i Facebooks kuvös i början av April 2017. Man undrar förstås – vill Facebook helt enkelt hitta duktiga techentreprenörer som man sedan ska köpa upp dem?