Facebook ska låta kändisar redigera sina livevideos efter sändning

Kändisar – eller snarare personer som har verifierade konton på Facebook – var först ut med att kunna sända live på plattformen. För att inte bli som kreti och pleti nu när alla kan sända livevideos, så får man nu en annan unik möjlighet; redigering av realtidssäningarna.

De verifierade användare som har Mentions-appen (som endast dessa får använda) kommer kunna klippa bort början och slutet på sina livesändningar, men först efter att de slutat skriver Facebook i ett blogginlägg.

Den nya funktionen kommer att lanseras “under de kommande veckorna”, tillsammans med ett antal andra nya funktioner. Bland denna finns möjligheten att låta ens “team” skapa ett manus innan sändning;  “hålla rent” i kommentatorsfälten under livesändningarna och anpassa videokvaliteten under pågående sändning.

Läs mer: Kan Facebook Live få fart på försäljningen?

Men till skillnad från tidigare gånger så verkar inte Facebook ha några planer på att låta oss vanliga dödliga redigera våra live-videos (enligt bland andra Marketingland).

Ett något märkligt beslut, tycker många som menar att en sådan funktion bör locka fler att använda livefunktionen, som ju trots allt kan vara lite läbbig i början. Kommer Facebook att ändra sig?