Facebook ska på allvar konkurrera med Blocket

Nu ska det bli ännu enklare att använda Facebook som ett ‘Blocket’ för dina prylar och tjänster.

Redan idag använder miljontals användare Facebook för att köpa och sälja både prylar och tjänster. När man listar saker att sälja finns det idag ingen bra mall för hur man ska göra det. Det blir lite som man själv tycker känns bra, ofta utan pris, plats eller om varan redan är såld.

Facebook har insett att deras nätverk används som lokala marknadsplatser. Det är faktiskt en av dem mest populära kategorierna i Facebook – köp & sälj. För att underlätta har de nu tagit fram nya mallar för hur man kan visa upp sina prylar eller tjänster på Facebook.

Du skriver ditt inlägg som vanligt men förutom den vanliga textrutan får du nu möjlighet att lägga till information om pris, plats, beskrivning, bild och om varan redan är såld. Det är upp till gruppens administratör att själv bestämma vad som ska vara med för att du ska få visa din annons.

Om du regelbundet använder Facebook grupper för att sälja dina prylar kommer du nu kunna använda en funktion som listar vad tidigare sålt. Då kan du själv administrera dina försäljningar och ha koll på vad som gått och vad som är kvar.

Facebook kommer att fortsätta rulla ut nya tjänster för köp&sälj vilket vi ser fram emot att ta del av.