Facebook ska locka till sig yngre användare med vertikala videos

De stora sociala mediesajterna fortsätter att sno från Snapchat. Nu kommer Facebook med ett videoformat som liknar Snapchats, och utnyttjar mobiltelefonens vertikala utformning. Detta kan bli en hit bland annonsörer, också.

Snapchats vertikala videos har sedan ett tag tillbaka varit något av deras främsta attribut och populärt bland både användare som annonsörer. Nu inser även Facebook formatets potential, enligt uppgifter till Marketing Land i fredags.

Läs mer: Efter Instagrams ”snapchatstöld” – nu kommer Twitters egna ”Moments”

Vertikala videos har faktiskt testats redan ett tag, och användare som klickat på rektangulära videos i sitt flöde har fått dem automatiskt ändrade till vertikala sådana i helskärm. Efter att man tydligen bedömt dessa testkampanjer som framgångsrika så kommer man nu alltså att göra dem rektangulära redan från början.

Flera av de företag som varit med och testat funktionen – som Mountain Dew, GE och Axe – är redan med på tåget. Med tanke på hur mobila onlinevideos har fått framgång bland Millenials-generationen på Snapchat så kan detta mycket väl vara ett smart grepp av sociala mediejätten Facebook.