Facebook satsar på sport med ny tjänst

Snart kan inbitna sportfans få tillfälle att diskutera de senaste resultaten, såga domare, tränare och motståndare på Facebook Sports Stadium – den senaste satsningen för att få dig att spendera ännu mer tid på fejjan.

Facebook Sports Stadium kommer ge “sportfånen” möjligheten att se inlägg från både egna vänner och experter kring spel och matcher. Man kommer att kunna lajka lag, ligor och journalister på ett enklare och mer överskådligt vis, och följa matcher och resultat i realtid. För den som ändå vill se matchen på en större skärm kommer det även finnas tips om kanaler och tider.

Det är ett smart drag av Facebook att gå efter sportintresserade – de räknar själva med att 650 miljoner sportfans redan är aktiva i communityn.

Hittills är det däremot Twitter som varit den ledande platsen för sportrapportering och debatter online, mycket på grund av att 140 tecken oftast räcker gott och väl till. Facebooks flöde kan i de fallen visa sig våra svåröverskådligt. Men nu är det alltså slut med detta, i och med Sports Stadium som samlar allt på ett ställe.

Läs mer: Zlatan får en egen hyllningssida med alla målen

Just nu måste man söka (via sökfunktionen, alltså) efter ett spel eller match för att kunna ladda ner Sports Stadium. Ja, förutsatt att du bor i USA, och förutsatt att du bara är intresserad av amerikansk fotboll. Och har iOS. Däremot är det, enligt Facebook själva, bara en tidsfråga innan tjänsten expanderar till fler länder och fler sporter.