Facebook Pages – nu får företagen nya verktyg för hantering av kommunikation

Facebook Pages är communityns tjänst för företag som lättare vill kommunicera med och nå ut till sina kunder. Nu meddelar man ett nytt set av verktyg som ska underlätta livet för administratörerna.

Tanken med Pages är att effektivisera och underlätta för kunderna att ta kontakt med företag på deras sidor. Med en förbättrad layout och tydliga kommunikationslänkar ska det vara så okomplicerat som möjligt, och fokus ligger på mobila användare. Tanken är att kunna nå (och bli nådd av) konsumenterna oavsett tid och plats.

Några av de nya möjligheterna som inkluderas i den nyss lanserade verktygslådan är svarstider. Nu kan företag själva sätta upp den tid det tar för dem att svara på meddelanden, och på så sätt påverka kundens förväntningar (exempelvis inom minuten, timmen eller dagen). Informationen syns på företagssidans presentation.

Läs mer: Facebook attackerar e-handeln med full kraft

Automatiska svar, “away”-meddelanden är andra nya verktyg – och det kanske intressantaste är möjligheten för företagen att kunna hålla koll på tidigare interaktion med dess kunder och besökare. Tidigare beställningar, preferenser och andra detaljer kan sparas av sidans administratör.

Företag kan nu också hantera kommentatorsfälten på ett liknande sätt som meddelandena ovan, med information om besökarna, och det ska också vara lättare att överblicka trådarna för snabbare svar.

Den nya uppdateringen har lanserats globalt, och kommer stegvis att introduceras för alla företagssidor på Facebook. Mer info finns här.