Facebook öppnar upp för fler mättal till annonsörer

Att mäta kampanjer på Facebook har varit ganska trubbigt och även fyllda av räknefel. Facebook har fått utstå kritik som de faktiskt lyssnat på. För att närma sig annonsörerna och skapa tillit har man nu lanserat fler mätmöjligheter.
“We’ve heard feedback from businesses that they want more transparency and understanding around their Facebook performance. As part of our commitment to measurement, about every month or so we’ll release new metrics so that businesses have better ways to measure outcomes, all in one place,” skriver Facebook i sin blog.
Det mest intressanta mättalet som dök upp är landing page views som visar hur många användare som faktiskt kom till den mobila landningssidan hos annonsören efter att de klicka på en annons. Ett mättal som borde ha funnits där ifrån början, men Facebook har alltid varit försiktiga med att dela med sig av information. Verkar som att de nu fått ökad självsäkerhet och öppnar upp lite mer.
Andra mättal visar om den som klickade på annonsen haft tidigare interaktion med annonsören, tillväxten av följare, ser sidinformation utan att titta på själva sidan och hur många som rekommenderat sidan.
Du kan läsa mer här.