Facebook Messenger kommer att börja med “diversifierade” emojis

Facebook Messenger hänger så äntligen med i tiden och introducerar emojis med varierande hudfärg och mer varierade könsbundna ikoner – som kvinnliga poliser, till exempel.

I samband med en ny uppdatering av Messengerappens emoji-ikoner (med 1500 nya ikoner) så inkluderar man 100 stycken som ska vara “bättre på att spegla kön och hudfärger”, med könsneutrala alternativ och färgade ikoner.

Facebook säger att man försöker “skapa en mer balanserad blandning som representerar vår omvärld”, skriver man i ett blogginlägg. Man introducerar exempelvis kvinnliga “poliser, joggare, fotgängare, surfare och simmare för första gången, och vi kommer att lägga till ännu fler” skriver man.

Facebook Messenger kommer även att låta användarna välja den hudfärg man föredrar att ens emojis ska ha (och man kan såklart ändra det fritt hur mycket man vill).

facebook-skin-tone

Man passar också på att ändra placeringen av emojisarna så att de ska vara lättare att komma åt, med en knapp på vänstersidan.

Uppdateringen kommer att rulla ut världen över och till alla enheter, såsom iOS och Android. Utöver den mängd trollande kommentarer om sådant som “PK” och annat strunt så tror undertecknad att uppdateringen är ett bra steg i rätt riktning – för vi lever trots allt i en väldigt färgglad och allt mer jämställd värld. Nå, någorlunda jämställd-ish. Snart. Kanske.