Facebook lyckades inte köpa asiatisk Snapchatutmanare

Facebook må vara en superjätte på internet, men man får ändå inte allt man tittar på. I sin jakt på att hitta något sätt att utmana sin allt starkare konkurrent, den sociala fotoappen Snapchat, så försökte man köpa meddelandetjänsten Snow som sägs vara en asiatisk motsvarighet till Snapchat.

Det verkar dock som om man har misslyckats med detta, skriver TechCrunch. Snow, som skapats av företaget Naver (känt för meddelandetjänsten Line) får dock inte bara uppmärksamhet från Facebook – även andra internetjättar som e-handelsföretaget AliBaba och Tencent (som ligger bakom WeChat) sägs vilja köpa tjänsten.

“Det är sant att Snow håller på att ta emot kärlekssamtal från olika företag”, sade en talesperson från Naver till TechCrunch.

Läs mer: Lifestage från Facebook ska krossa Snapchat

Orsaken till Snow popularitet bland techjättarna ligger bland annat i att man på rätt kort tid laddats ner nästan 80 miljoner gånger, och har en användartillväxt på cirka 10 miljoner användare i månaden. En annan anledning är såklart att Facebook (och andra) gärna vill utmana Snapchat, som blivit något av en trendskapare bland sociala medier och fått stor popularitet bland den yngre publiken.