Facebook erbjuder en riktig personlig assistent som heter M

Facebook tänker inte vara sämre än Apple, Google eller Microsoft utan har lanserat sin alldeles egna personliga assistent i Messenger. Smart drag för andra meddelandetjänster kommer knappast kommer att ha råd eller ork att konkurrera.

M är det korta namnet på röstassistenten som huserar i Facebooks separata meddelande-app Messenger. Systemet bygger på AI som tränas och står under översyn av människor. Och det här här som vi har den stora skillnaden. Facebook tänker lägga enorma resurser på att administrera våra liv genom både datastyrning och anställda. Detta gör det möjligt för M att ta “personlig assistent” steget längre än andra liknande tjänster. Bland annat kan M självständigt avsluta uppgifter åt användaren, som exempelvis bokningar, hitta födelsedagspresenter, avsluta ditt medlemskap på gymmet eller skicka meddelanden.

När du skickar en fråga eller begär än handling från M kommer du aldrig att få veta om det var datorn som gjorde klart jobbet eller om det var en anställd på Facebook. Enligt tidningen Wired kan Facebook komma att ha tusentals anställda som jobbar med M.

Eftersom tjänsten än så länge testas är det bara några hundra som fått tillgång till M.