Facebook lanserar ny videoapp för TV

Facebook vill att vi ska kolla mer på videos. Nu kommer det ett antal nyheter som ska underlätta just detta – bland annat en TV-app. Tänker Facebook bli vårt nästa YouTube?
I ett blogginlägg nyligen skrev Facebook om några nyheter kring hur videoklippen ska visas i själva Facebooks flöde. Dels så kommer ljud att spelas automatiskt (men anpassat till enhetens ljudvolym), istället för att som nu starta klippen i tyst läge tills man tryckt på klippet.
För det andra så har man förbättrat visningsmöjligheterna för vertikala videos, och visa dem i sin helhet. Slutligen så ska man kunna fortsätta titta på ett videoklipp medan man fortsätter skrolla i flödet, genom att dra den till sidan av skärmen på ett sätt som påminner om YouTube-appen.
Läs mer: Facebook vill få tillbaka annonsörernas förtroende – betala bara för visade videoklipp
Den stora nyheten är såklart de nya streaming-apparna, som nu ska göra det möjligt att kolla på Facebook-videos via TV-apparaterna på ett enklare sätt. Den nya appen ska komma till Apple TV, Amazon Fire TV och Samsung Smart TV – med ”fler plattformar i framtiden”.
De videoklippen som visas på ens TV ska också kunna delas med ens vänner direkt från appen, och man ska kunna se delade klipp från sidor som dessa vänner har “gillat”. Man ska också få rekommendationer för videos man kanske gillar, och de mest sedda klippen i världen just nu.