Facebook lanserar ny app med fokus på video

Facebook vill ha ännu mer video, därför släpper de nu sin nya app med fokus på på videoproduktion, det meddelade företaget under den årliga videokonferensen VidCon förra veckan.
Den nya videoappen, som ännu inte har ett namn, är en del av Facebook Mentions – appen som för närvarande endast finns tillgänglig för journalister, kändisar och influencers. Det var via Mentions som Facebook lanserade live-video 2015. Existerande Mentions-användare kommer automatiskt att uppdateras till den nya appen när den blir tillgänglig.
Den nya appen, som är planerad att lanserar senare i år, kommer att fokusera på videoproduktion. Bland annat kommer man kunna skapa intros och avslutningar för livesändningar. Det kommer även blir enklare att interagerar med sina följare.
“It has never been a better time to be a creator on Facebook,” kommenterar Daniel Danker, product director på Facebook. “With Facebook we can connect and create community with your audience and tell stories that are social, personal, and authentic.