Facebook konkurrerar med Snapchat

De 3 miljarder dollar som skulle gå åt att köpa Snapchat används nu av Facebook för att ta fram sin nya app, Slingshot. Det är inte klart när den kommer ut på marknaden men det sägs vara snart.

Slingshot fungerar precis som Snapchat: Bilder och filmklipp skickas till varandra och raderas efter en specificerad tid. Den ända skillnaden är hur bilderna tas emot. Med Snapchat kan du ta emot hur många bilder du vill från vem som helst, du behöver alltså inte skicka något om du inte vill.

Men Slingshot vill stå ut från sina konkurrenter: För att “låsa upp” ett meddelande från en vän som innehåller antingen en bild eller filmklipp, måste du skicka något till den, bara då kan du öppna innehållet.

Kan denna app lyckas?

Självklart finns stora möjligheter för denna app, det är trots allt Facebook vi talar om. Dock så kan risken finnas att människor känner sig “tvingade” att skicka något bara för att de är nyfikna på vad sin vän har skickat. Kanske är det Slingshots “krav” som kan behålla Snapchat i ledningen som största bildapp.

Under tiden som Facebook fixar med sin nya app, släpper de en ny tjänst på sin chat. Nu är det möjligt att skicka korta filmklipp (15 sekunder) till sina vänner via Facebook Messenger. Användare har länge kunnat skicka bilder och kunnat ringa samtidigt som ser de varandra via Messenger. Men nu är det för första gången möjligt för över en miljard användare att skicka filmlipp till varandra.