Facebook-kampanjen som ska få oss att vara mer Live

Nu kommer Facebooks reklamkampanj som ska få användare att filma sig själva och andra i fler Live-sändingar på plattformen. Med hjälp av smart utplacerade annonser på stan och TV-reklam så ska man se till att Facebook Live blir den hit Zuckerberg hoppas på.

Facebook har lagt ner ansenligt med resurser på att utveckla Live-videofunktionen, men man enligt deras egna studier så upplever fortfarande många användare att det finns “barriärer” som hindrar dem från att sända live oftare, skriver bland andra The Drum.

Nu hoppas man på att en reklamkapanj ska ändra på detta, något vi rapporterat om tidigare i fallet med TV-annonser och kända influencers. Förutom TV-reklam så har man också satsat på att annonser på “taktiska” platser med anpassade budskap.

Läs mer: Ny reklamkampanj från Facebook ska få oss att använda Live-video mer

På en busshållplats tipsar man om hur “man ska gå live när man ser något promenera med ett djur som inte är en hund”, och på en flygplats som tipsas man om att filma alla dem som väntar på att det första väskan ska rulla av baggagebandet efter flygningen.

Kampanjen finns just nu i USA och Storbritannien, och är utvecklad av Facebooks egen agentur “The Factory”.