Facebook inför mallar för annonser

Två år efter att Facebook lanserat Canvas-annonserna kommer nu tre nya mallar för att underlätta för annonsörerna. Målet är att göra annonsformatet tillgängligt inte bara för att bygga varumärken, utan även för att driva försäljning.
Canvas har av många annonsörer använts för att bygga starka varumärken eftersom det är ett grafiskt tilltalande format som hittills krävt mer ansträngning för att produceras. Genom de nya mallarna vill Facebook göra formatet mer användbart genom plug-and-play, och på så sätt bli mer affärsdrivande än tidigare.
De tre nya mallarna har fått tydliga benämningar för vad de syftar till. ”Get New Customers”, ”Showcase Your Business” och ”Sell Products” är tydligt och enkelt. Varje mall har sedan färdiga boxar för bilder och filmer, plats för varumärket samt textrutor för att kunna fylla i information, så även om de olika mallarna är lite olika, fungerar de på mer eller mindre samma sätt.
De nya mallarna finns tillgängliga redan nu, och har redan börjat användas av bland annat Michael Kors och hårstylingföretaget TYME. Förhoppningen är att fler företag snabbt och enkelt ska kunna skapa canvas-annonser och nå ut till en större kundgrupp med erbjudanden och kampanjer som känns attraktiva och moderna.