Facebook hjälper den som videosurfar på jobbet – med automatiska textremsor

Facebook var smarta när man introducerade autoplay-videos i sitt flöde för flera år sedan, och såg till att deras ljud automatiskt var avstängt. Numera är det standard för många videoskapare att inkludera textremsor – men nu kan man även låta Facebook självt ta hand om det.
Funktionen för så kallade “auto-captions” har funnits sedan februari förra året, men nu verkar det som att Facebook smygtestar med en liknande funktion för videos på Facebook-sidor.
Läs mer: Så här slipper du irriterande annonser på Facebook
För att förklara närmare så handlar det alltså inte bara om klippen man lägger upp i ett flöde, utan sid-admins kan välja att skapa undertexter på videos de lägger upp på sin sida.
Detta är såklart ett praktiskt verktyg för många markandsförare, i synnerhet de som inte har möjlighet att lägga till undertexter själva. Det är också ett smart verktyg för de influencers och andra sociala mediepersoner som vill sprida sina vloggar och liknande (många av dem jobbar också med företag, så även där finns det något för marketing-avdelningen).
Än så länge verkar det som att tjänsten bara finns för amerikanska, engelskspråkiga sidor (enligt bland andra TechCrunch). Men med tanke på att videos är Facebooks framtid (enligt dem själva) så kan man anta att funktionen kommer till fler regioner framöver.
Och alla som smygkollar videos på mobilen på kontoret kan fortsätta göra det…