Facebook hittar festerna åt dig

En ledig kväll, och inget att göra. Känns det igen? Nu kan den uppkopplade människans ständiga följeslagare, Facebook, lösa ditt problem och hitta roliga saker för dig att göra åt dig.

I slutet av förra veckan släppte Facebook en ny uppdatering till iOS som innehåller en uppdaterad Evenemangskalender.

Istället för att, som tidigare enbart slumpa fram kommande evenemangsdatum, så kommer man nu kunna specificera vilka dagar man vill hålla koll på. Om man är sugen på fest eller konsert på fredagen nästa vecka kan man filtrera resultatet efter detta.

Vidare kommer Facebook nu föreslå dig evenemang som du kan vara intresserad av, baseradt på vad tjänsten redan kan om dig (vilket lär vara en hel del, vid det här laget…).

Läs mer: Facebook är inte så coolt – men kidsen använder det ändå

Förslagen är kategoriserade – musik, mat och dryck, nattliv, sport, konst, välgörenhet med mera. Baserad på vad man är ute efter så kan Facebook rekommendera dig ett passande event – och man kan alltså sortera resultaten efter datum, plats eller land. Varför inte kolla upp vad som passar en i Berlins klubbvärld nästa lördag, till exempel?

En orsak för många Facebook-användare att stanna kvar vid plattformen är just evenemangsmöjligheterna. Det är ett enkelt sätt för både arrangörer och besökare att hitta varandra. Som arrangör är ett bra sätt att hålla koll på besökarantal och framförallt ett gratis men väldigt effektiv metod för marknadsföring.

Denna nya uppdatering kan vara företagets sätt att stärka sin kanske starkaste fördel gentemot konkurrenterna, med prioritering på den konstant uppkopplade smartphoneanvändaren. Det återstår att se om man spelar sina kort rätt i fortsättningen, och när vi med Android-lurar får vara med och prova.