Facebook håvar in pengar trots rekordböter

Omsättningen för Facebook slutade på 15,1 miljarder dollar under första kvartalet. Antalet användare ökade med 8 procent. EU står redo med bössan för att håva in fler böter.

Kom ihåg att Facebook dras med en rekordstor bot från EU på 3 miljarder dollar vilken nu ska betalas av. Hade inte den spökat så hade Facebook slagit börsens förväntningar rejält.

De dagliga Facebook-användarna ökade med 8 procent. Antalet användare är nu uppe i 1,56 miljarder. Antalet månatliga aktiva användare låg på 2,38 miljarder under mars.

Det är en ny vardag för onlinejättarna att alltid ha pengar tillgängliga när EU vill ha sin andel. Vet inte om du läste om den tragikomiska satsningen som nu EU gör. Precis efter att de infört strikta integritetsregler som de nu använder för att bötfälla onlineföretag för introducerar de världens största biometriska databas.

Vi ska alla spåras med våra fingeravtryck genom hela EU. Vad hände med integriteten? Varför måste jag klicka på Acceptera Cookies varje gång jag besöker en webbplats när EU ändå vill veta exakt var jag är?

Ber om ursäkt för att jag hamnade lite off-topic men det behövde skrivas ned.