Facebook har lanserat dejting i USA – kommer till Sverige tidigt nästa år

Aktien för Match.com och Tinder rasar på börsen när nu Facebook lanserar dejting på sina plattformar.

Från och med i dag blir Facebook Dating tillgängligt i USA och 19 andra länder i Latinamerika och Asien. Funktionen rullas ut i Europa tidigt 2020.

Facebook Dating kommer även integreras med Instagram, vilken gör det möjligt för dejtare att använda sina bästa bilder från båda plattformar för att locka till sig en ny kärlek.

När du går med i Facebook Dating får du se andra kärlekssugna men inte från dina egna vänlistor. Det är alltså nya personer du får träffa. Men de kan ju såklart vara en vän till din egen vän.

Du kan även blockera vänner eller personer som du inte vill ska kunna se att du dejtar på Facebook. Du behöver med andra ord inte springa i någon ex när du nu ska ut och dejta.

Så dina vänner på Facebook eller Instagram kommer inte att se att du dejtar. Du kan vara så hemlig som du bara önskar. Även bilder som du väljer att använda från Facebook eller Instagram kommer att anonymiseras dvs ditt profilnamn kommer inte att synas.

Du kan däremot välja en vän som en “Secret Crush” och det avslöjas bara för den andra om de gjort samma sak, alltså även valt dig som “Secret Crush”. Du kan dock bara ha 9 personer som “Secret Crush” så det gäller att välja rätt.

Här kan du läsa en längre artikel med mer info om Facebook Dating.